Träning och hälsa

Jag tränar en hel del och tycker om att hålla igång och att hålla mig i form. Träningen hjälper mig att hålla fokus i jobbet och att orka med helt enkelt. Nu låter jag verkligen som en reklam, men det finns inget bättre sätt att säga det på. Bra kondition gör inte bara att du får bättre flås, det gör också att kroppen orkar vara igång längre. Träning gör också hjärnan piggare, det gör att man blir bättre på problemlösning, man blir mer kreativ och man blir också gladare vilket är en stor fördel. Fyra kilometers löpning ger lika mycket må-bra-hormoner som ett prozacpiller, och när man är glad så jobbar man bättre och har en roligare fritid.

Bor man i LA kan man inte heller låta bli att påverkas av utseendefixeringen som råder här. Det låter väldigt ytligt, och det är det förstås också, men man peppas på ett annat sätt (bra eller dåligt låter jag vara osagt) att se bra ut. Det är viktigt att se bra ut här, på ett helt annat sätt än vad det är i Sverige. Och vad jag än må tycka om det så är det ändå något som påverkar mig. I Sverige går vi i tjocka kläder större delen av året, och jag tror nog att de flesta kan känna igen sig i att man är lite mer mån om hur kroppen ser ut under sommaren då man går i korta och tunna kläder. I LA är det typ alltid varmt, så här syns man jämt.

Man kan som sagt tycka vad man vill om det, men jag tycker inte bara att det är dåligt. Eller jag tycker inte att det är dåligt, för jag blir inte bara påverkad till att bry mig om hur min kropp ser ut utan också till att leva ett hälsosammare liv. Visst finns det väldigt många som håller på med konstiga dieter, använder olika preparat för att få större muskler, plastikopererar sig och så vidare, men det finns också otroligt mycket som handlar om riktig hälsa här. Det finns hälsosam mat på ett helt annat sätt, folk är aktiva (tänk på strandjoggarna och inlinesåkarna i kortkort som man ser på film – så är det på riktigt) och det är helt enkelt mycket fokus på hälsa.

Så det finns olika vägar att gå, och jag väljer att gå den naturliga vägen till hälsa som handlar om träning, nyttig mat och bra vanor.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.