Pendla mellan Stockholm och LA

Med direktflyg är flygtiden mellan Stockholm och Los Angeles cirka 11 timmar. Det är alltså en hel dag som man måste sitta på flyget för att ta sig mellan mina två hem, och det är med andra ord inget man gör över en helg eller speciellt ofta. När jag jobbar i LA så gör jag det oftast några månader åt gången. Det brukar ungefär bli ett halvår i Sverige och ett halvår i USA om man slår ut det på ett år, och oftast blir det två månader här och två månader där. Så jag gör den resan ungefär varannan månad, lite beroende på jobbsituationen förstås. Tur att jag inte är flygrädd!

Att pendla mellan Stockholm och LA tycker jag går väldigt bra. Jag har en lägenhet i Stockholm och en lägenhet i LA, och för att jag ska slippa ta med mig så mycket packning så har jag allt jag behöver på varje plats. Fast lite packning blir det ju förstås ändå, och speciellt på sommaren då det är väder för att använda samma kläder både i Stockholm och i LA. Det finns ju så fantastiskt mycket bra shopping i LA och det är roligt att ta med det till Sverige så att man slipper gå där och se ut som alla andra. Och på samma sätt är det också roligt att ha svenska märken på sig i LA.

För mig är det inga problem att ha två hem, men det beror kanske också mycket på att jag har ett jobb som tillåter det och att jag inte har någon partner eller familj att ta hänsyn till.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.