Lite mer om LA

Storstäderna i USA är verkligen något som måste upplevas för att man ska förstå vad man pratar om. Är man, som jag var, van vid Stockholm och tycker att det är en storstad så kan man få en smärre chock när man verkligen ser en stor storstad. Nu har jag i och för sig aldrig tyckt att Stockholm är en speciellt stor stad på det viset, men det är ju trots allt Sveriges största stad.

Första gången jag var i USA så åkte jag med en kompis till New York. Det är verkligen en fantastisk stad som jag definitivt tycker att man ska besöka någon gång i sitt liv, men det var först när jag några år senare besökte Los Angeles som jag kände att här vill jag verkligen bo och leva. Det många, och även jag, gillar med LA är vädret. Den årliga genomsnittstemperaturen är 24 grader på dagen och 14 grader på natten. Det finns ingen vinter utan bara en torrperiod och en regnperiod, men regnperioden varar bara i fyra månader och temperaturen är ändå mellan 18 och 23 grader under dagtid. På högsommaren kan det bli över 30 grader. Med ungefär 325 soldagar och endast cirka 30 regniga dagar om året är det verkligen en stor kontrast mot Sverige.

LA är den största staden i delstaten Kalifornien och den näst största i USA, och förutom vädret, stränderna och den fantastiska shoppingen som finns här så måste man ju förstås också nämna kändistäta Hollywood. Här är en liten film som berättar mer om LA.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.